Agenda

Day 1 - Wednesday 11th May
09:00 IOTOD 2022 welcome Professor Catriona Matheson 10 mins
SESSION 1 — PATIENT PROFILES: PAST AND PRESENT
09:10 The changing patient profile and their co-morbidities: consequences for opioid dependence treatments Professor Catriona Matheson 15 mins
09:25 Gender disparities in ODT: addressing the varied needs of women 15 mins
09:40 How to treat the poly-addicted opioid-dependent patient Dr Stephan Walcher 15 mins
09:55 Panel discussion and commitments to change 15 mins
10:05 Coffee break 10 mins
SESSION 2 — OPIOID ANALGESIA DEPENDENCE MANAGEMENT: ARE WE DOING ENOUGH?
10:15 Perspectives from a former opioid analgesic addict Ms Cathryn Kemp 20 mins
10:35 Opioid dependence treatment and chronic pain management – can I do both? 20 mins
10:55 Panel discussion and commitments to change 20 mins
11:15 Exhibition and time for lunch 45 mins
12:00 Sponsored satellite symposium - Accord Healthcare and Molteni Farmaceutici 60 mins
13:00 Posters 60 mins
SESSION 3 — SEEING THE WHOLE PATIENT: MENTAL HEALTH AND PSYCHOSOCIAL TREATMENTS
14:00 Mental health co-morbidities and their influences on opioid dependence treatment 15 mins
14:15 Latest research – psychosocial treatment and opioid dependence Professor John Marsden 15 mins
14:30 Patient perspective on the significance of support – who, when, where? 15 mins
14:45 Panel discussion and commitments to change 20 mins
Day 2 - Thursday 12th May
10:00 IOTOD 2022 welcome Professor Nicholas Lintzeris 10 mins
SESSION 4 — A SPOTLIGHT ON ODT – WHAT, WHEN AND WHY?
10:10 ODT 101: a refresher Professor Nicholas Lintzeris 20 mins
10:30 ODT provision – shifts in formulation in a changing world Dr Michael Frost 15 mins
10:45 DDIs in ODT: co-morbidities and adverse drug reactions Mr Duncan Hill 15 mins
11:00 ODT providers – who are they and how do they work together? 15 mins
11:15 Panel discussion and commitments to change 15 mins
11:30 Coffee break 15 mins
11:45 Sponsored satellite symposium - Camurus 45 mins
12:30 Exhibition, posters and time for lunch 60 mins
SESSION 5 — VIRAL HEPATITIS: UNCOVERING THE UNKNOWN (SUPPORTED BY GILEAD)
13:30 The “known knowns” Professor Graham Foster 15 mins
13:45 The “unknown knowns” Professor Heino Stöver 15 mins
14:00 The “unknown unknowns” Professor Ashley Brown 15 mins
14:15 Panel discussion and commitments to change 15 mins
14:30 Coffee break 15 mins
SESSION 6 — COMPLEX CASES
14:45 Complex cases: panel discussion Professor Graham Foster 60 mins
15:45 Conference close and upcoming IOTOD 2022 activities 10 mins
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com